Πρόσβαση

 

Η πρόσβαση στη Λευκάδα από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας για τον επισκέπτη είναι ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη Συγκεκριμένα, μπορείτε να φθάσετε στο νησί ως εξής:

Οδικώς

Η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί στην Ελλάδα που μπορείτε να έλθετε με το αυτοκίνητο σας (χωρίς έξοδα φέρυ-μπόουτ) μέσω της πλωτής γέφυρας που ενώνει το νησί με την Ακαρνανία.

Η υποθαλάσσια σήραγγα Πρεβέζης-Ακτίου καθιστά εύκολη την πρόσβαση στο νησί από τη βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (102 χλμ.), που αποτελεί μια μεγάλη πύλη εισόδου από τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

Η λειτουργία της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου διευκολύνει σημαντικά τη σύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και με το λιμάνι της Πάτρας (170 χλμ.), που αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη πύλη εισόδου από την Ευρώπη.

Ιδιαίτερα εύκολη είναι και η πρόσβαση από την ανατολική και την βόρεια Ελλάδα λόγω της πανέμορφης διαδρομής, της Εγνατίας οδού που ξεκινάει από Αλεξανδρούπολη και καταλήγει στην Ηγουμενίτσα.

Αεροπορικώς

Πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Ακτίου πραγματοποιούνται συχνά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Σύνδεση της Λευκάδας με τα γύρω νησιά

Από το Νυδρί και τη Bασιλική πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια με φέρυ-μπόουτ για το Μεγανήσι, Κεφαλονιά (Φισκάρδο), Ιθάκη (Φρίκες). Επίσης μικρά τουριστικά σκάφη πραγματοποιούν εκδρομές στα γύρω νησάκια και τις παραλίες.